Parfe torta s okusom metvice
- Recept by coolinarika.com -Torta s tamnim biskvitom i parfe kremom u kombinaciji s ugodnim mirisom i osvježavajućom aromom metvice jednostavna je za pripremu, a bogata okusom. Ukrasite je šlagom ili čokoladnim ostrušcima i uživajte.

Priprema
- Brašna pomiješajte s praškom za pecivo, vanilin šećerom, šećerom i kakaom.
- Mlijeko, slatko vrhnje i ulje izmiješajte i dodajte smjesi od brašna.
- Sve dobro promiješajte i izlijte u kalup za torte (Ø 26 cm) koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.
- Čaj prelijte vrelom vodom i ostavite stajati 5 minuta. Izvadite vrećice i ohladite čaj.
- Ohlađenom čaju dodajte mlijeko, slatko vrhnje i sadržaj vrećice parfe kreme. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu.
- Odmah nanesite kremu na ohlađeni biskvit u kalupu i poravnajte.
Posluživanje: Tortu ohladite u hladnjaku nekoliko sati, ukrasite po želji šlagom ili čokoladnom glazurom i poslužite.
Savjet: Ukoliko želite jači okus metvice dodajte liker od metvice ili aromu metvice.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 200 kcal / 836 kJ |
---|---|
Masti | 9,54 g |
Ugljikohidrati | 26,28 g |
Vlakna | 0,60 g |
Bjelančevine | 5,14 g |
Sol | 0,17 g |
Vitamin A | 162,68 μg |
Vitamin D | 15,19 μg |
Niacin | 1,16 mg |
Pantotenska kiselina | 0,20 mg |
Kalij | 101,35 mg |
Kalcij | 105,12 mg |
Fosfor | 121,50 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |