Rižoto s tunom

Tuna i rižoto, što zbog lakoće i brzine pripreme, to zbog izvanrednog okusa, dva su omiljena ljetna jela. Bijelo vino i češnjak rižotu daju pravi mediteranski šmek. Namjestite štopericu na 25.

  • 25 min
  • Srednje zahtjevno
Rižoto s tunom

Sastojci

Za posipavanje

  • sir ribanac

Priprema

  1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i pirjajte do zlatne boje.
  2. Dodajte protisnuti češnjak, opranu i ocijeđenu rižu i kratko popecite.
  3. Zalijte vinom, dodajte vode po potrebi, uz miješanje pirjajte na laganoj vatri.
  4. Zatim dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu Natur.
  5. Kada je riža skoro gotova, umiješajte tunu i pospite peršinom.

Posluživanje: Rižoto poslužite odmah posipan sirom ribancem.

Savjet: Po želji rižotu možete dodati grašak ili kukuruz šećerac.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima