Kampiranje

Gozba pod vedrim nebom

Rajčice punjene paštetom i mozzarellom

Brojne su inačice punjenih rajčica, a gotovo sve sadrže mozzarellu jer se rajčice i mozzarella tako divno slažu. Iskoristili su to i snalažljivi Talijani u brojnim nacionalnim specijalitetima. Da ne duljimo – punjene rajčice.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Rajčice punjene paštetom i mozzarellom

Sastojci

Za posluživanje

  • 4 žličice parmezana narezanog na listiće
  • 2 žličice narezanog vlasca

Priprema

  1. Rajčice operite, odrežite im gornji dio i izdubite ih.
  2. Mozzarellu narežite na kockice, a mladi luk na kolutiće.
  3. Paštetu, mozzarellu, luk i vlasac dobro izmiješajte i tom mješavinom punite rajčice.

Posluživanje: Svaku punjenu rajčicu poslužite posipanu parmezanom i vlascem.

Savjet: Mozzarellu možete zamijeniti i nekim drugim neslanim sirom.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 200 kcal / 836 kJ
Masti 9,34 g
Ugljikohidrati 13,77 g
Vlakna 2,51 g
Bjelančevine 16,11 g
Sol 0,61 g
Vitamin A 5.744,37 μg
Vitamin D 3,42 μg
Vitamin C 46,74 mg
Niacin 4,42 mg
Kalij 504,23 mg
Kalcij 238,55 mg
Fosfor 279,69 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Ajvar

Razmazi svoje nepce