Fine salate

Laganini užitak

Ljetna salata s tjesteninom

Obilje povrća u kombinaciji s tjesteninom rezultira ukusnom hladnom salatom. Kako ne bi bila tek jedna ljetna salata u nizu, kremasti preljev od jogurta i paštete daje svoj poseban dodir i izdvaja je od svih ostalih.

  • 20 min
  • Jednostavno
Ljetna salata s tjesteninom

Sastojci

Za salatni preljev

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
  2. U zdjelu za salatu stavite ohlađenu tjesteninu, dodajte krastavac narezan na kockice, rajčice narezane na pola, stabljiku celera narezanu na ploške i ocijeđeni kukuruz šećerac.
  3. Zatim dodajte na kockice narezanu mozzarellu, peršin i pospite svježe mljevenim paprom.
  4. Jogurtu dodajte paštetu sobne temperature, dobro promiješajte i prelijte preko salate.

Posluživanje: Salatu lagano promiješajte i poslužite hladnu.

Savjet: Po želji po salati pospite narezane orahe ili nar.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke