Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!

Chilli con carne s palentom

Palenta u maštovitim oblicima upotpunjuje chilli con carne, a blagi avokado naglašava pikantnu aromu mesnog umaka.

  • 25 min
  • Jednostavno
Chilli con carne s palentom

Sastojci

Palenta

Priprema

  1. U 600 ml kipuće posoljene vode dodajte maslac i uspite palentu. Kuhajte uz miješanje da se zgusne pa na kraju dodajte parmezan. Izlijte u nauljenu posudu da dobijete sloj od 2 cm.
  2. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite uz miješanje, da tekućina ispari, a meso lagano porumeni.
  3. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
  4. Dodajte ocijeđeni crveni grah i kukuruz šećerac te pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje.
  5. Toplu palentu koja je poprimila oblik narežite na kvadrate ili trokute.

Posluživanje: Topli chilli con carne pospite narezanim korijandrom i poslužite preko palente s ploškama avokada. Blagi avokado pojačava pikantnost mesnog umaka.

Savjet: Umjesto graha možete koristiti slanutak.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži