Chilli con carne s palentom
- Recept by coolinarika.com -Palenta u maštovitim oblicima upotpunjuje chilli con carne, a blagi avokado naglašava pikantnu aromu mesnog umaka.

Priprema
U 600 ml kipuće posoljene vode dodajte maslac i uspite palentu. Kuhajte uz miješanje da se zgusne pa na kraju dodajte parmezan. Izlijte u nauljenu posudu da dobijete sloj od 2 cm. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite uz miješanje, da tekućina ispari, a meso lagano porumeni. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte. Dodajte ocijeđeni crveni grah i kukuruz šećerac te pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje. Toplu palentu koja je poprimila oblik narežite na kvadrate ili trokute.
Posluživanje: Topli chilli con carne pospite narezanim korijandrom i poslužite preko palente s ploškama avokada. Blagi avokado pojačava pikantnost mesnog umaka.
Savjet: Umjesto graha možete koristiti slanutak.