Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh

Brusketa s namazom od graška

Velika je vjerojatnost da će ovu ideju s graškom u glavnoj ulozi zavoljeti čak i oni kojima grašak nije prvi izbor, jer u kombinaciji s probranim namirnicama čini savršen namaz za plošku kruha ili brusketu.

  • 20 min
  • Jednostavno
Brusketa s namazom od graška

Sastojci

  • 260 g Podravka Graška
  • 2 žlice nasjeckanog peršinova lista
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
  • 1 manji češanj češnjaka
  • ½ limuna (naribana korica i ocijeđen sok)
  • 100 g ricotta sira
  • ½ žličice Vegete & Spiruline
  • Vegeta Maestro Crni papar
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 4-8 ploški kruha ( tostirani)
  • 4-8 meko kuhanih jaja

Priprema

  1. Jaja stavite u vrelu posoljenu vodu i kuhajte 5 minuta. Zatim odmah maknite s vatre i stavite u hladnu vodu.
  2. U električnu sjeckalicu stavite ocijeđeni grašak, peršin, vlasac, nasjeckani češnjak, naribanu koricu i 1 žlicu soka od limuna, ricottu, Vegeta Spirulinu, svježe mljeveni crni papar i maslinovo ulje. Sastojke usitnite da dobijete namaz.
  3. Na popečenu plošku kruha nanesite namaz od graška preko kojega stavite meko kuhano jaje.

Posluživanje: Poslužite odmah posipano svježe mljevenim crnim paprom.

Savjet: Konzervu graška prvo malo otvorite da ocijedite tekućinu a zatim otvorite do kraja. 

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...