Crno-bijeli kolač

Biskvit, pa krema, pa glazura, pa sve to još jednom! Ovaj kolač iznenađenja ne skriva u sebi igračku, već samo slatke sastojke za prste polizati!

  • 80 min
  • Složeno
Crno-bijeli kolač

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Za čokoladnu glazuru

  • 250 g čokolade
  • 150 g maslaca

Priprema

  1. Za pripremu ove slastice potrebne su dvije biskvitne podloge, a morate ih pripremiti svaku zasebno. Pripremit ćete ih na sljedeći način: 3 jaja i 40 g šećera pjenasto miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
  2. Nakon toga pomiješajte 40 g brašna, 10 g kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umiješajte u mješavinu jaja i šećera.
  3. Odmah dodajte tri žlice tople vode, smjesu lagano izmiješajte i izlijte na pleh obložen pek papirom (vel. 30×40 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 10 minuta.
  4. Pečeni biskvit malo ohladite i maknite pek papir. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način.
  5. Dio hladnog mlijeka (oko 150 ml) pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i Gussnelom, a ostatak mlijeka zagrijte.
  6. Kad mlijeko zakipi, umiješajte pripremljenu mješavinu i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute. Kremu ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno pjenasto izradili sa šećerom u prahu.
  7. Za glazuru maslac zagrijte da zakipi, maknite potom s vatre, umiješajte čokoladu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  8. Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljene kreme, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.

Posluživanje: Kolač dobro ohladite i poslužite.

Savjet: Prije nego narežete kolač, držite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta da glazura ne bi pucala.

Začini inspiracije

Monozačini