Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Mascarponata s voćem

Idealan kolač za vruće ljetne dane zamišljamo s ljetnim voćem. Borovnice, maline ili jagode čine savršenu mascarponatu, jednostavnu, bez pečenja i brzo pripremljenu. Za potpuni užitak u ovoj ljetnoj slastici potrebno je samo pričekati da se dobro ohladi.  

 • 35 min
 • Jednostavno
Mascarponata s voćem

Sastojci

Podloga

 • 180 g mljevenog keksa
 • 40 g maslaca
 • 50 ml mlijeka

Krema

Priprema

 1. Prvo pripremite Toffee preljev. U posudu ulijte 50 ml mlijeka, zagrijte do vrenja i maknite s vatre. Sadržaj mješavine za Toffee preljev uspite u zagrijano mlijeko i miješajte pjenjačom 1,5 minutu dok se ne zgusne.
 2. Za podlogu mljevenim keksima dodajte pripremljeni preljev i otopljeni maslac. Promiješajte te ravnomjerno rasporedite u nauljen kalup za torte Ø22 cm. Smjesu utisnite žlicom da dobijete podlogu i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
 3. Borovnice fino usitnite u pire u blenderu.
 4. U posudu prikladnu za miksanje ulijte hladno mlijeko i slatko vrhnje te dodajte sadržaj mješavine za mascarponatu. Miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini točno 1 minutu kako bi dobili odgovarajuću gustoću. Na kraju umiješajte pire od voća.
 5. Smjesu ulijte na ohlađenu podlogu, stavite u hladnjak i ostavite da se hladi 10 min.
 6. Za šlag, u visoku posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte sadržaj vrećice, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom do željene čvrstoće. Šlag nanesite na slasticu i sve zajedno ostavite u hladnjaku da se hladi još 30 minuta.

Posluživanje: Slasticu ukrasite borovnicama i poslužite.

Savjet: Mascarponatu možete pripremiti i bez voćnog pirea te samo ukrasiti voćem.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja