Domaće tortilje s povrćem i tunom

Domaće tortilje s povrćem i tunom ostavljaju prostor za igranje s nadjevom i umacima. Niste li ljubitelj tune, zamijenite je šunkom, a bijeli umak blagim ili ljutim ketchupom.

  • 60 min
  • Jednostavno
Domaće tortilje s povrćem i tunom

Sastojci

Za tortilje

Za umak

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i soli. Prelijte rastopljenim maslacem i toplom vodom, pa uz pomoć električne miješalice zamijesite mekano tijesto.
  2. Pokrijte ga prijanjajućom folijom i ostavite stajati na sobnoj temperaturi oko 2 sata.
  3. Zatim tijesto premjestite, razdijelite na 10 komada i oblikujte u kuglice.
  4. Svaku kuglicu razvaljajte na pobrašnjenoj površini u vrlo tanko tijesto promjera 13-15 cm. Da si olakšate možete se poslužiti papirom za pečenje.
  5. Tijesto pažljivo stavite na zagrijanu nenauljenu teflon tavu i pecite 20 sekundi s jedne strane, okrenite, pecite 20 sekundi, opet okrenite i još kratko pecite. Pečene tortilje držite pokrivene da se ne isuše te prije punjenja.
  6. Za nadjev, u posudu stavite papriku narezanu na tanke rezance, dodajte ocijeđeni grah, kukuruz šećerac, narezani luk, mozzarellu narezanu na kockice i rajčice prerezane po pola. Na kraju umiješajte tunu i posolite po potrebi.
  7. Za umak, grčki jogurt pomiješajte s ajvarom.
  8. Tortilje nadjenite nadjevom, na svaku stavite umak i savijte kako želite.

Posluživanje: Nadjevene tortilje poslužite odmah.

Savjet: Ako niste ljubitelj tune, umjesto nje koristite na trakice narezanu Šunku u ovitku Podravka, a umak možete zamijeniti ketchupom blagim Podravka.

Masline

Cure sline od masline