Dolcela

Mousse čokolada

Dolcela mousse cokolada render

Semifreddo mousse torta od čokolade

Semifreddo mousse torta od čokolade idealna je za ljubitelje bogatih čokoladnih zalogaja.

  • 10 min
  • Jednostavno
Semifreddo mousse torta od čokolade

Sastojci

Čokoladni preljev

Priprema

  1. Za semifreddo, kremu mlijeko pomiješajte sa slatkim vrhnjem.
  2. Uspite sadržaj kutije Dolcela Mousse čokolada, kakao i lagano promiješajte električnom miješalicom. Nastavite miješati 3 minute maksimalnom brzinom.
  3. Kalup (20x10 cm) obložite papirom za pečenje. U njega uspite pripremljenu smjesu i pospite nasjeckanim lješnjacima te po želji nasjeckanom čokoladom ili čokoladnim listićima. Stavite u zamrzivač najmanje 3-4 sata.
  4. Za čokoladni preljev, mlijeko zagrijte zajedno sa slatkim vrhnjem. Umiješajte Gussnel razmućen u žlici mlijeka.
  5. Kad zavri maknite s vatre te dodajte Lino ladu nougat i miješajte da dobijete glatki umak. Stavite ga u zatvorenu posudu i ostavite da se ohladi (povremeno promiješajte).

Posluživanje: Prije posluživanja semifreddo narežite na ploške, pa prelijte čokoladnim umakom.

Savjet: U semifreddo kremu možete dodati i komadiće popečenih lješnjaka i nasjeckanu čokoladu.

Kampiranje

Gozba pod vedrim nebom