Pizza od krumpira

Da se krumpir dobro slaže na talijanskom specijalitetu provjerite iz prve ruke i uživajte uz napitak s mjehurićima.

  • 45 min
  • Jednostavno
Pizza od krumpira

Sastojci

Priprema

  1. Krumpire dobro operite i osušite. Svaki krumpir zarežite i unutrašnjost natrljajte Vegetom Natur univerzal, stavite u posudu za pečenje kojoj ste dno prekrili vodom i pecite 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.
  2. Izvadite krumpire i u svaki režanj krumpira stavite plošku šunke, zalijte pasiranom rajčicom u koju ste dodali maslinovo ulje i origano, svaki krumpir pospite naribanom mozzarellom i zapecite 7 minuta, odnosno tako dugo dok se sir ne otopi.

Posluživanje: Poslužite odmah uz čašu piva.

Savjet: Za ovakvu malo drugačiju pizzu najbolji su lički krumpiri.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje