Povrtni rižoto s graškom

Lagani rižoto s mladim graškom i pancetom savršeno vruć fino će se stopiti s otopljenim sirom, a tako poslužen idealan je obrok za ljetne večeri.

  • 40 min
  • Jednostavno
Povrtni rižoto s graškom

Sastojci

Priprema

  1. Grašak stavite kuhati u vruću posoljenu vodu. Kuhanog ohladite pod mlazom hladne vode. Odvojite oko trećinu graška i zajedno s pola vezice peršina usitnite u pire.
  2. Pancetu prvo narežite na tanke ploške, a zatim na komadiće.
  3. Na zagrijano maslinovo ulje u široj posudi stavite pancetu, kratko popržite i dodajte narezani mladi luk. Kad uvene, dodajte protisnuti češnjak i rižu.
  4. Kratko popecite uz miješanje pa ulijte malo tople vode. Dodajte Vegeta Natur povrtnu kocku i uz dodavanje vode (oko 900 ml) pirjajte na laganoj vatri te povremeno promiješajte.
  5. Pred kraj umiješajte pire od graška i grašak, pospite paprom i posolite po potrebi. Na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje i pospite naribanim sirom.

Posluživanje: Topli rižoto poslužite posut narezanim peršinom.

Savjet: Možete koristiti i brzo smrznuti mladi grašak Podravka.

Rajčica

Za rajske užitke