Povrtni rižoto s graškom
- Recept by coolinarika.com -Lagani rižoto s mladim graškom i pancetom savršeno vruć fino će se stopiti s otopljenim sirom, a tako poslužen idealan je obrok za ljetne večeri.
Priprema
Grašak stavite kuhati u vruću posoljenu vodu. Kuhanog ohladite pod mlazom hladne vode. Odvojite oko trećinu graška i zajedno s pola vezice peršina usitnite u pire. Pancetu prvo narežite na tanke ploške, a zatim na komadiće. Na zagrijano maslinovo ulje u široj posudi stavite pancetu, kratko popržite i dodajte narezani mladi luk. Kad uvene, dodajte protisnuti češnjak i rižu. Kratko popecite uz miješanje pa ulijte malo tople vode. Dodajte Vegeta Natur povrtnu kocku i uz dodavanje vode (oko 900 ml) pirjajte na laganoj vatri te povremeno promiješajte. Pred kraj umiješajte pire od graška i grašak, pospite paprom i posolite po potrebi. Na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje i pospite naribanim sirom.
Posluživanje: Topli rižoto poslužite posut narezanim peršinom.
Savjet: Možete koristiti i brzo smrznuti mladi grašak Podravka.