Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Pirjana riža

Isprobajte pirjanu rižu s kurkumom, okus je neobično dobar, a kada ovom fantastičnom prilogu pridružite konkretan komad finog pečenja dobit ćete glavno jelo koje će zasjesti na tron u vašoj kuhinji.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Pirjana riža

Sastojci

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 150 g luka
  • 300 g riže
  • 2 žličice Vegete
  • 500 ml vode
  • ½ žličice Vegeta Maestro češnjaka
  • 1 žličica Vegeta Maestro kurkume

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju kratko popržite nasjeckani luk, dodajte opranu i ocijeđenu rižu, promiješajte i pržite dok riža ne postane staklasto prozirna.
  2. Pospite Vegetom, zalijte vodom, promiješajte, pospite češnjakom i kurkumom i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dok riža ne upije svu vodu.

Posluživanje: Poslužite odmah uza sve vrste pečenja, s umacima ili bez umaka.

Savjet: Luk i rižu popržite jer riža upije slatkoću luka i tijekom kuhanja postaje rahla.

Tjestenina

Svestrana Talijanka