Tjestenina

Svestrana Talijanka

Tjestenina s tikvicama, rajčicom i mozzarellom

Red mesnog umaka, red tjestenine pa red tikvica, rajčica i mozzarelle i slojevita zakuska može početi, jer već na prvi zagriz osjeća se sva punoća i raskoš ovog jednostavnog i ukusnog jela.

  • 60 min
  • Jednostavno
Tjestenina s tikvicama, rajčicom i mozzarellom

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popecite do zlatne boje. Dodajte mljeveno meso i kratko popecite.
  2. Začinite majčinom dušicom, crnim paprom i Vegetom. Ulijte prošek, zatim pasiranu rajčicu, podlijte s malo vode i pirjajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  3. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  4. Tikvice narežite na ploške, kao i rajčice i mozzarellu.
  5. Napola gotov umak rasporedite na dno namašćene vatrostalne posude i po njemu posložite tikvice.
  6. Preko njih stavite dio tijesta, preostali umak, tikvice i tijesto. Po površini naizmjence posložite ploške rajčice i mozzarelle.
  7. Zapecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Poslužite toplo posuto listićima svježeg bosiljka.

Savjet: Jelo će na tanjuru najljepše izgledati ako nožem izrežete kocku i servirate je na tanjuru za posluživanje.

Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont