Tjestenina

Svestrana Talijanka

Rezanci s krušnim mrvicama

Tjesteninu s prženim krušnim mrvicama pospite naribanim ovčjim sirom i uživajte u brzo pripremljenom toplom jelu.

  • Jednostavno
Rezanci s krušnim mrvicama

Sastojci

Priprema

  1. U posoljenu zakipjelu vodu stavite kuhati rezance.
  2. U međuvremenu izmrvite kruh na komadiće (od pola centimetra).
  3. Zagrijte maslinovo ulje u široj tavi i dodajte mrvice kruha. Pržite ih dok ne postanu krokant (zlatnorumene i hrskave), a zatim pospite češnjakom u granulama, mažuranom, čilijem i malo posolite
  4. Kuhanu tjesteninu (al dente) ocijedite i dodajte u tavu s mrvicama. Sve zajedno kratko popecite uz miješanje.

Posluživanje: Pospite naribanim sirom i poslužite odmah toplo.

Savjet: Ako je previše suho, dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima