Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Preokrenuti sočni kolač s jabukama

Ispečeni kolač preokrenite na tanjur i uživajte u prefinoj kombinaciji jabuka, cimeta i vanilije.

  • 30 min
  • Jednostavno
Preokrenuti sočni kolač s jabukama

Sastojci

Za karamel

  • 80 g šećera
  • 60 g maslaca

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180° C, namastite maslacem kalup za kolač.
  2. Izmiksajte zajedno maslac i šećer, dodajte 3 jaja, cimet šećer, ekstrakt vanilije, prašak za pecivo, sol, mlijeko i brašno. Umutite sve zajedno.
  3. Za umak: rastopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri i dodajte šećer. Nastavite miješati 30 sekundi ili dok se ne zapjeni.
  4. Prelijte umak u namašćeni kalup. Jabuke posložite po umaku u kružnom uzorku. Prelijte kolač tijestom po vrhu jabuka i zagladite vrh tijesta.
  5. Pecite pola sata na 180 °C. Kad je pečeno, pričekajte da se ohladi i stisne te ga okrenite na tanjur.

Posluživanje: Poslužite uz sladoled od vanilije.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja