Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Pistaccio Cheesecake s trešnjama

Želite li ovu svjetski poznatu slasticu predstaviti u sasvim novom ruhu i koristiti neke od pažljivo probranih sastojaka, bacite se na posao i kroz par jednostavnih koraka dođite do vrhunskog užitka.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Pistaccio Cheesecake s trešnjama

Sastojci

Priprema

  1. Podloga: Prije svega pripremite kalup za pečenje kruha. U obliku pravokutnika (ne previsokih rubova), navlažite stijenke kalupa vodom i do vrha rubova obložite prozirnom folijom. Mješavinu za podlogu navlažite s tri jušne žlice mlijeka i dobro izmiješajte. U prikladnoj posudi otopite 60 g maslaca. Dodajte mješavinu za podlogu i dobro izmiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za pečenje. Utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu. Podlogu stavite u hladnjak (najmanje 20 minuta), a za to vrijeme pripremite kremu i ostale komponente.
  2. Trešnje očistite i stavite na stranu, a pistacije usitnite, ali ne presitno.
  3. Krema: U 3,5 dl hladnog mlijeka usipajte mješavinu za kremu, promiješajte te nastavite miješati električnom miješalicom tri minute najvećom brzinom. Nakon toga dodajte 300 g prethodno izmiksanog svježeg sira i miješajte još pola minute srednjom brzinom. U kremu dodajte trešnje i usitnjene pistacije, umiješanu kremu stavite na podlogu i ohladite u hladnjaku najmanje 2 h.
  4. Pri posluživanju šlag kremu okus vanilije pripremite prema uputama na proizvodu. Kremu od vanilije nanesite na vrh deblje odrezane šnite cheesecakea i ukrasite svježim listovima mente.

Posluživanje: Pažljivo izvadite ohlađeni cheesecake iz kalupa, maknite prozirnu foliju, narežite i poslužite hladno sa šlag kremom od vanilije Dolcela.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.