Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Pistaccio Cheesecake s trešnjama

Želite li ovu svjetski poznatu slasticu predstaviti u sasvim novom ruhu i koristiti neke od pažljivo probranih sastojaka, bacite se na posao i kroz par jednostavnih koraka dođite do vrhunskog užitka.

  • 35 min
  • Jednostavno
Pistaccio Cheesecake s trešnjama

Sastojci

Za podlogu:

  • 3 žlice mlijeka
  • 60 g maslaca
  • 180 g svježih otkoštičenih trešanja
  • 150 g oljuštenih neslanih pistacija
  • 160 g mljevenih keksa

Za kremu:

Priprema

  1. Pripremite kalup za pečenje kruha (obliku pravokutnika, ne previsokih rubova), navlažite stijenke kalupa vodom i do vrha rubova obložite prozirnom folijom.
  2. Kekse navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte. Otopite maslac i dodajte mješavini za podlogu i dobro izmiješajte. Pola smjese ravnomjerno rasporedite u kalup za pečenje, utisnite da dobijete jednoličnu podlogu. Stavite u hladnjak (najmanje 20 minuta). Podlogu izvadite i na isti način pripremite kalup i utisnite drugu podlogu. Držite u hladnjaku dok pripremate kremu.
  3. Trešnje očistite i stavite na stranu, a pistacije usitnite, ali ne presitno.
  4. Želatinu prelijte sa 100 ml hladne vode i ostavite da nabubri.
  5. Za kremu u slatko vrhnje umiješajte šećer u prahu, vanilin šećer i dodajte 300 g prethodno izmiksanog sira. Uz miješanje dodajte otopljenu želatinu pa lopaticom umiješajte pripremljene trešnje i usitnjene pistacije. Kremu stavite na podlogu u kalupu, na nju stavite drugu podlogu i lagano pritisnite. Cheesecake ohladite u hladnjaku najmanje 2 h.
  6. Prije posluživanja pripremite šlag kremu okus vanilije. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute.Pažljivo izvadite ohlađeni cheesecake iz kalupa, maknite prozirnu foliju, narežite na deblje ploške.

Posluživanje: Kremu od vanilije nanesite na vrh ploške cheesecakea i ukrasite svježim listovima mente.

Savjet: Pažljivo izvadite ohlađeni cheesecake iz kalupa, maknite prozirnu foliju, narežite na deblje ploške.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa