Dolcela

Crveni preljev za torte

Preljev za torte crveni render

Parfe torta s crvenim preljevom

Parfe torta visokog sjaja osvojit će vas na prvi zalogaj jer nježnu kremu i bobice voća ispod prozirne kreme crvenog sjaja ne može ništa zamijeniti.

  • Srednje zahtjevno
Parfe torta s crvenim preljevom

Sastojci

Za bskvit

Za kremu

Za preljev

Priprema

  1. Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
  2. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte otopljeni maslac, vanilin šećer, sok naranče i brašno pomiješano s praškom za pecivo
  3. Smjesu dobro promiješajte, a zatim umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte u kalup za torte (Ø 24 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
  4. Kad se biskvit ohladio pripremite kremu. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice parfe kreme i miješajte električnom miješalicom oko 4 minute. Odmah ju nanesite preko biskvita i poravnajte. Kolač ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata.
  5. Po kolaču rasporedite narezano voće.
  6. Preljevu za tortu dodajte šećer i od 250 ml vode oduzmite 3 žlice te razmutite. Ostatak vode zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte smjesu. Zagrijavajte 2 minute, ohladite nekoliko minuta i uz pomoć žlice pažljivo prelijte preko kolača s voćem.

Posluživanje: Nakon 30 minuta kolač možete narezati i poslužiti.

Savjet: Umjesto torte možete pripremiti više malih tortica (Ø 10 cm).

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži