Torta s kokosom i ananasom

Želite li hladno osvježenje priredite ga s ovom rashlađenom tortom s okusom limuna i lijepim žutim sadržajima od ananasa, pudinga od vanilije i snježnog kokosa.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Torta s kokosom i ananasom

Sastojci

  • 3 jaja

Za biskvit:

Za kremu

Priprema

  1. Jaja, šećer i limun šećer pjenasto izmiješajte te dodajte omekšali maslac i mlijeko. Na kraju lagano umiješajte brašno pomiješano sa soli i praškom za pecivo te kokosovo brašno. Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 24 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  2. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zakipite, dodajte kokos, maknite s vatre, pa umiješajte razmućeni puding. Kuhajte uz miješanje 1 – 2 minute.
  3. Puding ostavite da se ohladi uz povremeno miješanje. Maslac električnom miješalicom umiješajte u hladan puding da dobijete glatku kremu.
  4. Ohlađeni biskvit prerežite, nakapajte sokom iz kompota i premažite s pola kreme. Ostatak kreme nanesite preko torte i posložite narezani ananas.

Posluživanje: Tortu prije posluživanja dobro rashladite.

Savjet: Tortu možete ukrasiti Šlagom 5+ Dolcela ili drugim voćem (mango, kivi...).

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima