Započela sedma sezona Lino višebojca

Učenica petog razeda splitske OŠ Ravne njive Antonija Šegović i osmaš Ivan Vitaljić prvi su pobjednici u sedmoj sezoni Lino višebojca.

Lino višebojac - 7. sezona počela u OŠ Ravnje njive, SplitLucija Mudrinić, pobjednica šeste sezone Lino višebojca dobila je u svom rodnom Splitu nasljednicu. To je učenica petog razreda Antonija Šegović koja je premoćno pobijedila na otvaranju novog kruga ovog natjecanja u OŠ Ravne njive. Antonija je osvojila 140 bodova, priznajući da su joj u tome uz podršku prijateljica iz razreda najviše pomogli upravo Lucijini savjeti. I dok je vesela djevojčica koja trenira odbojku jednostavno osvojila pobjednički pehar, kod dječaka je trebalo doći do pripetavanja. Na kraju natjecanja dva osmaša - Tino Stefanović i Ivan Vitaljić imali su po 140 bodova, pa su izvođenjem rukometnih sedmeraca odlučivali o pobjedniku. Uspješniji je bio Ivan, inače košarkaš, pa je s velikim osmjehom na licu primio pehar koji mu je uručila proslavljena atletičarka Blanka Vlašić.
Lucija Stipičić iz 7a napisala je od svih učenika najbolji rad na temu "svijet po tvom".

Uz Blanku čiji je dolazak u dvoranu frenetičnim skandiranjem pozdravilo gotovo 800 učenika OŠ Ravne njive, na otvaranju sedme sezone Lino višebojca gostovali su i najbolja hrvatska gimnastičarka Tina Erceg, vrhunski jedriličar i olimpijac Ivan Kljaković Gašpić te nogometaši Hajduka Goran Jozinović i Krešo Ljubičić. Oni su djeci podijelili brojne autograme, ali i savjetovali da se bave sportom i pravilno hrane.
Poznati sportaši posebno su podržali Podravkin projekt školskih jelovnika kojem je cilj unaprijediti prehrambene navike djece osnovnih škola u Hrvatskoj, a koji je predstavljen uoči Lino višebojca.