Nastavak suradnje s braniteljskim zadrugama

Sporazum je potpisan za period od 2012. do 2014. godine, a odnosi se na suradnju u realizaciji otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja.

Nastavak suradnje s braniteljskim zadrugamaMinistar branitelja, Predrag Matić i predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić potpisali su Sporazum o suradnji. Sporazum je potpisan za period od 2012. do 2014. godine, a odnosi se na suradnju u realizaciji otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja.

Potpisani Sporazum nastavak je trogodišnje suradnje započete 2009. godine. U prethodne tri godine ovakav oblik suradnje Ministarstva branitelja, braniteljskih zadruga i Podravke omogućio je zadrugama hrvatskih branitelja otkup proizvoda, redovito plaćanje te sigurno tržište za plasman proizvoda. Braniteljske zadruge značajan su čimbenik ukupnog zadrugarstva i proizvodnje u Hrvatskoj, pa je Ministarstvo branitelja zadovoljno što još jednom može omogućiti realizaciju projekata koji će doprinijeti poboljšanju ekonomskog standarda branitelja, ali u konačnici dovesti i do smanjenja uvoza.

O značajnosti ovakvog oblika suradnje najbolje govori podatak da je Podravka dosad otkupila 1 157 tona uglavnom sirovine voća i povrća, a iznos dosad sklopljenih ugovora između braniteljskih zadruga i Podravke iznosi više od četiri milijuna kuna. Podravka će, osim otkupom sirovine, braniteljske zadruge potpomagati i potrebnom stručnom pomoći u poljoprivrednoj proizvodnji. Treba na koncu reći da je Podravka spremna proširiti suradnju te pomoći i u području razvoja proizvoda i daljnjeg širenja tržišta. Ovime se Podravka još jednom potvrđuje kao društveno odgovorna kompanija koja prepoznaje vrijednosti domaće proizvodnje.