Nastavljena uspješna suradnja Podravke i udruge eSTUDENT

Suradnjom Podravke i udruge eSTUDENT realizirana su četiri projekta u vidu studija slučaja, koje je sektor Marketing povjerio studentima.

Uspješna četverogodišnja suradnja Podravke sa udrugom eSTUDENT temelji se na širokom rasponu projekata i frekventnoj suradnji. Tako su ove godine realizirana četiri značajna projekta u vidu studija slučaja, koje je sektor Marketing povjerio studentima. Svaki se ponuđeni slučaj odnosio na jednu skupinu proizvoda: Lero, Podravka umaci, Fant dodaci jelima i Smrznuto povrće. Cilj je bio prikupiti inovativna rješenja mladih generacija.

Rješenja su 13. lipnja 2008. prezentirana timovima procjenitelja iz sektora Marketing te Ljudski potencijali i pravo. Studenti su prepoznali potencijalne izazove grupa proizvoda i predložili rješenja pozicioniranja na tržištima regije. Uspostavljeni su kontakti s potencijalnim kandidatima za posao, dobivene korisne koncepcije i povratne informacije od potrošača iz studentske populacije. Neke od ponuđenih sugestija uzet će se u obzir kod promotivnih akcija u praksi.

Misija i vizija Podravkinog sektora Ljudski potencijali i pravo jest zapaziti mlade i sposobne osobe za vrijeme njihovog studija. Intencija je pratiti njihov razvoj i akademski uspjeh pri čemu je zapošljavanje logičan slijed njihova profesionalnog razvoja. Dosadašnja suradnja s eSTUDENTOM pokazala se izrazito uspješnom. Temeljem iste suradnje zaposlili smo znatan broj mladih osoba u području marketinga i prodaje, koje su svojim radom pokazale da se od članova ove udruge s razlogom očekuje više.

S obzirom na dosadašnje uspješno realizirane projekte suradnja će se nastaviti kroz nove projekte. Početkom nove akademske godine studenti će posjetiti Podravku u okviru „Izleta na radno mjesto". Podravka je odlučna mladim studentima, koji žele više kroz ovakav oblik partnerstva, pokazati da posjeduje nezamjenjiv izvor znanja te pruža jednistvenu priliku za stjecanje istog kroz rad u sredini s dugogodišnjom tradicijom.