Prvo natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva

Alumni klub Poslovne škole Bled, udruga bivših studenata MBA programa Poslovne škole Bled, organizirao je prvo hrvatsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva.

Prvo natjecanje u rješavanju poslovnih slučajevaPodravkin tim mladih stručnjaka pobijedio je na Prvom hrvatskom natjecanju u rješavanju poslovnih slučajeva koje je održano u Zagrebu.

Alumni klub Poslovne škole Bled, udruga bivših studenata MBA programa Poslovne škole Bled, organizirao je prvo hrvatsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva (Case study competition). Cilj natjecanja je da se pomoću simulacije pravog poslovnog problema poveća kapacitet analitičkog razmišljanja i timskog rada te produbi poslovno znanje potencijalnih mladih menadžera vodećih hrvatskih kompanija.

U tom svojevrsnom natjecanju ogledali su se predstavnici iz hrvatskih kompanija Cemex d.d., Končar elektroindustrija d.d., Mercator, Hrvatski Telekom, Hewlett-Packard, Pliva d.d. i Podravka d.d. Prema propozicijama natjecanja timove su činili mladi, visoko obrazovani stručnjaci, a timovi su bili raznoliki po pitanju obrazovanja i iskustva (proizvodnja, prodaja, marketing itd.). Kod odabira Podravkinih mladih stručnjaka koji će sudjelovati na ovom natjecanju uzimali su se u obzir rezultati koje su oni ostvarivali u Podravki, temeljem praćenja njihovog dosadašnjeg rada od strane sektora Ljudski potencijali i pravo. Podravkin tim činili su marketing manager Neven Sitar, voditelj izvoza za tržište Zapadne Europe Damir Šmigmator, voditelj tima za poslovne analize u Strateškom razvoju Rebeka Pejković, voditelj odjela Zapošljavanje u sektoru Ljudski potencijali i pravo Tihana Vrhovski, specijalist za razvoj aplikacija u Informatici Robert Rac i tehnolog u Kontroli kvalitete i razvoju tehnologije Renata Zorko.

Zadatak postavljen pred timove iziskivao je cjelodnevni i noćni rad na prezentaciji rješenja poslovnog problema, situacije u kojoj se našlo slovensko Gorenje 2002. godine pri umirovljenju dugogodišnjeg direktora. Podravkin tim odradio je razigranu prezentaciju koja je ostavila najbolji dojam na žiri. Jednostavni i jasni grafički prikazi popraćeni su sigurnom izvedbom, a odgovori na pitanja žirija bili su brzi i sigurni, čime je Podravkin tim prikazao da apsolutno vlada ovom materijom. Odličan posao u ime tima Podravka odradila je Rebeka Pejković, koja je u ime obrane strategije svog tima vezanog uz nastup Gorenja na tržištu uspješno ponudila odgovore na sva pitanja koja je žiri postavio kao izazov.

Podravkin tim svojim ovogodišnjim uspješnim nastupom i pobjedom u oštroj konkurenciji u finalu prvog natjecanja u rješavanju poslovnih slučajeva postavio je visok standard za sljedeće natjecanje.

- Bila mi je iznimna čast što su me članovi tima odabrali da prezentiram rješenje Podravkinog tima. Smatram da je naše osvojeno prvo mjesto u potpunosti opravdalo njihovo povjerenje. Bilo mi je zadovoljstvo raditi s kolegama i nadam se da će iduće godine Podravka ponoviti ovaj uspjeh, kaže Rebeka Pejković.