Ledene kocke s mentom

Slatko i osvježavajuće, tako otprilike zvuče ljetne želje. Ledene kocke s mentom ili točnije krema ovog deserta, čija je priprema jednostavna a posebnost u okusu pojačanom Menta šećerom, definitivno će ispuniti takva očekivanja.

  • 30 min
  • Jednostavno
Ledene kocke s mentom

Sastojci

Za biskvit:

Za kremu:

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • 3 žlice ulja
  • 1 žličica ekstrakta mente

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 170°C, a kalup za pečenje (20 x 35 cm) premažite maslacem.
  2. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke sa prstohvatom soli istucite mikserom u čvrsti snijeg. Žumanjke, šećer i bourbon vanilija šećer miksajte dok ne dobijete gustu blijedo žutu smjesu.
  3. Zatim na najmanjoj brzini umiješajte kakao, brašno i prašak za pecivo. Smjesi dodajte snijeg od bjelanjaka i lagano ga umiješajte žlicom ili lopaticom dok ne bude jednolično. Ulijte u kalup za pečenje.
  4. Pecite 13-15 min tj. dok čačkalica ubodena u kolač ne izađe čista.
  5. Za kremu u zdjeli pomiješajte mlijeko, limun šećer i Gussnel pa kuhajte oko 10 min uz miješanje pjenjačom dok ne dobijete kremu gustoće pudinga.
  6. Prelijte u drugu zdjelu, prekrijte prozirnom folijom da dodiruje površinu pudinga i ohladite. U međuvremenu izmiksajte šećer u prahu i omekšali maslac.
  7. U međuvremenu izmiksajte šećer u prahu i omekšali maslac.
  8. U maslac malo po malo dodajte ohlađenu kremu od Gussnela i miksajte dok ne dobijete svilenkastu kremu.
  9. Kremu premažite ravnomjerno preko ohlađenog biskvita.
  10. Za glazuru otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici sitno nasjeckanu čokoladu i ulje, dodajte ekstrakt mente pa prelijte preko kolača te ravnomjerno raspodijelite pomoću noža ili špatule.
  11. Kolač držite u hladnjaku i poslužite hladan ili na sobnoj temperaturi.

Posluživanje: Kolač držite u hladnjaku i poslužite hladan ili na sobnoj temperaturi.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje