Zabatak i ječmena kaša s povrćem

Piletinu popečenu na maslinovom ulju servirajte uz prilog od mješavine povrća i ječma i uživajte u laganom obroku idealnom nakon blagdana.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Zabatak i ječmena kaša s povrćem

Sastojci

Priprema

  1. Pileći zabatak oblikujte u odrezak, nabodite ga na štapić za ražnjić, pospite s Vegetom Natur za piletinu i marinirajte na hladnom 30 minuta.
  2. Ječam operite i stavite kuhati u posoljenu vodu i kuhajte oko 35 minuta. Kraljevski mix skuhajte u posoljenoj vodi. Poriluk očistite, operite i narežite na rezance.
  3. Na polovici maslinova ulja popecite poriluk, naribajte češnjak i pirjajte uz podlijevanje vodom.
  4. U 600 ml vode razmutite krem juhu.
  5. Poriluk zalijte juhom, dodajte kuhani ječam, pa sve zajedno još kuhajte oko 5 minuta. Na kraju dodajte kuhano povrće.

Posluživanje: Zabatak poslužite s ječmenom kašom s povrćem.

Savjet: Odličan prilog, ječmenu kašu s povrćem možete poslužiti i kao samostalno vegetarijansko jelo ili umjesto zabatka odabrati drugu vrstu mesa, kobasice ili jednostavno jaja.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...