Svečani vijenac od hrenovki

Ako ste ljubitelji hrenovki i želite obogatiti svoj blagdanski stol, nudimo vam još jedan jednostavni blagdanski recept.

  • 35 min
  • Jednostavno
Svečani vijenac  od hrenovki

Sastojci

  • 4 pakiranja HOT DOG hrenovki Podravka (4×300 g)
  • 2 gotova lisnata tijesta
  • 1 razmućeno jaje za premazati
  • sol
  • malo Vegeta Maestro kima

Priprema

  1. Hrenovke prerežite po pola tako da dobijete 48 komada. Gotovo lisnato tijesto narežite po dužoj strani na 8 dijelova a na užem dijelu na 3. Na taj ćete način dobiti 48 trakica.
  2. Lim za pečenje prekrijete papirom za pečenje, a u sredinu stavite naopako okrenutu malu zdjelicu. Svaku hrenovku ovijte trakicom od tijesta tako da završni dio hrenovke viri iz tijesta. Posložite prvi red oko zdjelice (oko 11 komada).
  3. Zatim posložite drugi red (oko 17 komada) a s preostalim savicima oblikujte šesterokraku zvijezdu. Tijesto premažite posoljenim razmućenim jajetom i pospite kimom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta. Vijenac premjestite na prikladnu podlogu, a sredinu gdje je bila zdjelica ukrasite.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Veličina vijenca ovisi i o broju uzvanika. Nakon što posložite drugi red hrenovki ucrtajte 6 krakova i popunite (tako će zvijezda ljepše izgledati).

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus