Ajvar

Razmazi svoje nepce

Tjestenina u umaku s ajvarom

Blagi okus ajvara upotpunit će okus ovog jednostavnog jela kao stvorenog za onda kada vam treba nešto ukusno a "na brzinu".

  • 25 min
  • Jednostavno
Tjestenina u umaku s ajvarom

Sastojci

Priprema

  1. U posoljenoj vodi skuhajte špagete al dente.
  2. Poriluk sitno narežite, češnjak nasjeckajte, a chilli očistite od sjemenki i sitno narežite.
  3. U tavu na zagrijano ulje stavite poriluk, kratko popržite, pa dodajte češnjak i chilli. Zatim dodajte ajvar, kratko popržite i umiješajte vrhnje.
  4. Posolite i popaprite, zatim dodajte parmezan i sve zajedno promiješajte.
  5. Na kraju, u gotov umak umiješajte kuhanu tjesteninu.

Posluživanje: Poslužiti toplo.

Savjet: Za ovo jelo upotrijebite deblje špagete No 5 ili 7.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima