Ajvar

Razmazi svoje nepce

Pomfrit s ajvarom

Donosimo recept za pomfrit u kojemu otkrivamo nekoliko trikova za njegovo najhrskavije izdanje. Preporučamo da ga poslužite uz ajvar i uživate u ovom odličnom duetu.

  • 40 min
  • Jednostavno
Pomfrit s ajvarom

Priprema

  1. Oguljeni krumpir narežite na ploške debljine 1,5-2 cm, a zatim na štapiće.
  2. Dobro ga posušite kuhinjskim papirom, pospite mješavinom brašna i Gussnela, pa lagano izmiješajte.
  3. U tavi ili fritezi dobro ugrijte ulje, dodajte dio po dio pripremljenog krumpira i pržite u dubokom ulju do zlatnožute boje.
  4. Prženi krumpir (pomfrit) stavite na upijajući papir da uklonite suvišnu masnoću, pa lagano posolite.

Posluživanje: Pripremljeni pomfrit poslužite s Ajvarom blagim squeeze.

Savjet: Za bržu pripremu uzmite zamrznute, narezane krumpiriće i popržite.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima