Flambirana piletina sa šparogama

Rasplamsajte kulinarski "žar" u finom jelu od piletine i šparoga i uživajte u mekoći zalogaja prožetima konjakom i oraščićima.

  • 35 min
  • Jednostavno
Flambirana piletina sa šparogama

Priprema

  1. Piletinu posolite i popaprite, pospite brašnom, a zatim pržite na mješavini maslaca i ulja sa svih strana dok ne porumeni.
  2. Dodajte sitno narezani luk, pržite oko 2 minute dok ne omekša. Ulijte konjak i pažljivo zapalite. Ulijte 300 ml vode, dodajte temeljac i prokuhajte.
  3. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 10 minuta dok piletina nije skoro gotova. Dodajte šparoge u umak, poklopite i kuhajte još 5 minuta da šparoge omekšaju.
  4. Umiješajte vrhnje i naribani muškatni oraščić.
  5. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi (5 minuta) i ocijedite.

Posluživanje: Flambiranu piletinu poslužite s umakom i kuhanom tjesteninom.  

Savjet: Šparoge prethodno očistite od zadebljanih dijelova.

Natur

Po receptu majke prirode