Riblji tacosi
- Recept by coolinarika.com -Tacosi s filetima bijele ribe u morskoj soli i maslinovom ulju uz umak od grčkog jogurta potiču inspiraciju za savršeno posluženo jelo koje će vas iznenaditi svojim pomno kombiniranim okusom.

Priprema
Krastavac ogulite, očistite od sjemenki i naribajte. Ocijedite tekućinu iz krastavca u metalnom cjedilu i istisnite višak tekućine. Krastavcu dodajte jogurt, protisnuti češnjak, limunov sok, kopar, Vegeta & Spirulinu i svježe mljeveni crni papar. Umak stavite u hladnjak do posluživanja. Ribu začinite s malo soli i izrežite na 8 komada. Za paniranje koristite brašno u jednoj posudi, razmućeno jaje u drugoj i panko mrvice s češnjakom, origanom i malo soli u trećoj posudi. Ulje za prženje zagrijte. Komade ribe uronite u brašno, otresite višak, zatim u jaje, pa u panko mrvice. Ribu ispecite u zagrijanom ulju do zlatno rumene boje prvo s jedne pa s druge strane. Na zagrijanu tortilju stavite fino narezani kupus, na kockice narezanu rajčicu, narezan luk i položite komad hrskave ribe. Nakapajte limunovim sokom i stavite preljev.
Posluživanje: Pospite svježim koprom i poslužite.
Savjet: Tacose možete pripremiti i s piletinom ili s neslanim mladim sirom (skutom).