Riblji tacosi

Tacosi s filetima bijele ribe u morskoj soli i maslinovom ulju uz umak od grčkog jogurta potiču inspiraciju za savršeno posluženo jelo koje će vas iznenaditi svojim pomno kombiniranim okusom.

  • 25 min
  • Jednostavno
Riblji tacosi

Sastojci

Za umak:

Za ribu:

Za tacose:

  • rajčica
  • 100 g luka
  • ½ glavice bijelog kupusa
  • 8 malih tortilja od pšeničnog brašna
  • ploške limuna za posluživanje
  • nasjeckan svježi kopar

Priprema

  1. Krastavac ogulite, očistite od sjemenki i naribajte. Ocijedite tekućinu iz krastavca u metalnom cjedilu i istisnite višak tekućine.
  2. Krastavcu dodajte jogurt, protisnuti češnjak, limunov sok, kopar, Vegeta & Spirulinu i svježe mljeveni crni papar. Umak stavite u hladnjak do posluživanja.
  3. Ribu začinite s malo soli i izrežite na 8 komada.
  4. Za paniranje koristite brašno u jednoj posudi, razmućeno jaje u drugoj i panko mrvice s češnjakom, origanom i malo soli u trećoj posudi.
  5. Ulje za prženje zagrijte.
  6. Komade ribe uronite u brašno, otresite višak, zatim u jaje, pa u panko mrvice.
  7. Ribu ispecite u zagrijanom ulju do zlatno rumene boje prvo s jedne pa s druge strane.
  8. Na zagrijanu tortilju stavite fino narezani kupus, na kockice narezanu rajčicu, narezan luk i položite komad hrskave ribe. Nakapajte limunovim sokom i stavite preljev.

Posluživanje: Pospite svježim koprom i poslužite.

Savjet: Tacose možete pripremiti i s piletinom ili s neslanim mladim sirom (skutom).

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži