Zapečene punjene rajčice

Rajčice punjene žitaricama i finim filetima skuše savršeno će se uklopiti i kao hladno i kao toplo jelo, a ukrašene listićima uljepšat će doživljaj na tanjuru.

  • 40 min
  • Jednostavno
Zapečene punjene rajčice

Sastojci

  • 4 srednje rajčice
  • 100 g naribanog polutvrdog sira (edamer, gauda...)

Za nadjev

Priprema

  1. Rajčicama odrežite plošku uz peteljku te žličicom izdubite sredinu.
  2. Prosenu kašu stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Potom je ocijedite i ohladite.
  3. U zdjelu stavite ocijeđenu skušu, dodajte skuhanu prosenu kašu, naribanu mozzarellu, sitno narezani mladi luk, maslinovo ulje, češnjak u granulama, sol i papar.
  4. Smjesu dobro promiješajte i njome napunite pripremljene rajčice. Posložite ih u vatrostalnu posudu te po njima rasporedite naribani sir.
  5. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, dok sir ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje: Poslužite toplo ili hladno te ukrasite listićima bosiljka.

Savjet: Umjesto prosene kaše možete koristiti kuhanu rižu ili ječam.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka