Patlidžan sa začinima
- Recept by coolinarika.com -Pečeni patlidžani idealan su lagan obrok osobito u vrijeme ljetnih vrućina osobito uz pinjole i limunadu.

Priprema
Patlidžan operite i nabodite kožicu na nekoliko mjesta vilicom. Stavite ga u posudu za pečenje obloženu papirom. Dodajte luk i sve stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C te pecite oko 50 minuta da omekša. Izvadite iz pećnice i ostavite stajati 15 minuta. Sadržaj patlidžana izdubite i narežite patlidžan i stavite u zdjelu. Dodajte narezani luk, sitno nasjeckani češnjak, narezane listove bosiljka, maslinovo ulje, chili sa soli, posolite i pospite svježe mljevenim paprom. Pustite da se marinira ½ sata pa dodajte sok limuna.
Posluživanje: Poslužite hladno posuto sa pinjolima i sirom te sa popečenim kruhom.
Savjet: Umjesto svježeg bosiljka možete upotrijebiti Vegeta Maestro usitnjeni bosiljak.