Patlidžan sa začinima

Pečeni patlidžani idealan su lagan obrok osobito u vrijeme ljetnih vrućina osobito uz pinjole i limunadu.

  • 70 min
  • Jednostavno
Patlidžan sa začinima

Sastojci

  • 1 mali luk
  • 1 patlidžan (oko 500 g)
  • 1-2 žlice poprženih pinjola
  • 1 žlica limunova soka
  • malo Vegete Maestro chili i sol
  • Vegeta Maestro crni papar
  • 3-4 žlice ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 češnja češnjaka
  • nekoliko listova svježeg bosiljka
  • morska sol

Za posluživanje

  • naribani sir (Grano padano)

Priprema

  1. Patlidžan operite i nabodite kožicu na nekoliko mjesta vilicom.
  2. Stavite ga u posudu za pečenje obloženu papirom. Dodajte luk i sve stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C te pecite oko 50 minuta da omekša.
  3. Izvadite iz pećnice i ostavite stajati 15 minuta. Sadržaj patlidžana izdubite i narežite patlidžan i stavite u zdjelu.
  4. Dodajte narezani luk, sitno nasjeckani češnjak, narezane listove bosiljka, maslinovo ulje, chili sa soli, posolite i pospite svježe mljevenim paprom.
  5. Pustite da se marinira ½ sata pa dodajte sok limuna.

Posluživanje: Poslužite hladno posuto sa pinjolima i sirom te sa popečenim kruhom.

Savjet: Umjesto svježeg bosiljka možete upotrijebiti Vegeta Maestro usitnjeni bosiljak.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus