Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma

Punjene jabuke

Pečene jabuke su omiljeni desert djetinjstva koji kuhinju ispunjava slatkastim mirisima. Isprobajte ih na način da ih napunite pireom od jabuke, proteinskim pudingom te granolom i uživajte u isprepletenim okusima. Na ustupljenom receptu zahvaljujemo Mateji Krvarić s bloga UvijekGladna.

  • 60 min
  • Jednostavno
Punjene jabuke

Sastojci

  • 3 jabuke
  • ½ žličice Vegeta Maestro cimeta
  • 1 žlica maslaca ili kokosovog ulja
  • 1 žlica smeđeg šećera

Za granolu:

Priprema

  1. Jabuke operite, odrežite im vrh i izdubite.
  2. Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
  3. Izdubljene ostatke jabuka dodajte u tavu na rastopljeni maslac i šećer i pirjajte dok ne omekšaju i tekućina od jabuke ne ispari.
  4. Kuhane jabuke izmiksajte u pire.
  5. Za granolu, u posudu dodajte suhe sastojke. Na vatri rastopite kokosovo ulje, med i cimet. Povežite i pecite na 180°C 20min.
  6. Tijekom pečenja povremeno promiješajte.
  7. Ostavite da se ohladi pa prebacite u staklenku
  8. Za kremu od vanilije, u posudu ulijte mlijeko i usipajte sadržaj vrećice pudinga. Pjenjačom energično miješajte 1 minutu. Ostavite stajati 3 minute te ponovo promiješajte..

Posluživanje: Jabuke napunite pireom od jabuke, proteinskim pudingom, pospite granolom i poslužite.

Savjet: Ako nemate mix pahuljica, dodajte samo jednu vrstu.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće