PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima

Pileća juha s gljivama

Pileću juhu s gljivama ukrasite prije posluživanja nasjeckanim peršinom i uživajte u krepkom zalogaju omiljene domaće mesne juhe.

  • 40 min
  • Jednostavno
Pileća juha s gljivama

Priprema

  1. Piletinu narežite na kocke, posolite i pospite mljevenim crnim paprom.
  2. U većoj posudi na zagrijanu 1 žlicu maslinova ulja stavite piletinu i popecite dok ne porumeni, 2 - 3 minute. Piletinu izvadite na tanjur i poklopite.
  3. U istu posudu dodajte preostalo maslinovo ulje, protisnuti češnjak, mrkvu i celer narezane na kockice te pirjajte uz često miješanje oko 5 minuta. Umiješajte gljive narezane na deblje ploške i popecite još nekoliko minuta.
  4. U maloj posudi pomiješajte brašno sa 100 ml temeljca.
  5. Vratite piletinu u posudu, dodajte majčinu dušicu, lovor, ružmarin, pastu od luka, vrhnje za kuhanje, preostali temeljac i smjesu od brašna. Dobro izmiješajte da se sjedini, a zatim pustite da prokuha.
  6. Smanjite vatru i kuhajte oko 30 minuta, uz povremeno miješanje da se ne uhvati za dno posude.
  7. Nakon što se juha zgusne, isključite vatru. Po potrebi posolite, dodajte mljeveni crni papar i pospite nasjeckanim peršinom.

Posluživanje: Po potrebi posolite, dodajte mljeveni crni papar, pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Savjet: Umjesto vrhnja za kuhanje možete koristiti i punomasno kiselo vrhnje. 

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima