Dalmatinska juha
- Recept by coolinarika.com -Pravi okus Dalmacije uvijek vam je dostupan uz tanjur ove fine, bistre juhe, a kada ju upotpunite filetima bijele ribe i kapima maslinova ulja Dalmacija će vam biti blizu iako ste možda kilometrima daleko.
![Dalmatinska juha](https://podravkaiovariations.azureedge.net/328257e8-631f-11eb-ab60-0242ac120010/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U zagrijanu litru vode dodajte sok limuna, zatim ribu narezanu na manje komade i uspite sadržaj vrećice juhe. Povremeno promiješajte i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Dodajte passatu i kada je juha gotova nakapajte maslinovim uljem.
Posluživanje: Toplu juhu pospite svježim bosiljkom i poslužite.
Savjet: Umjesto ribe možete popeći očišćene repove rakova (gambera).