Lino lada Gold kocke
- Recept by coolinarika.com -Zaljubite se ovog ljeta u slasnu kockastu harmoniju čokolade, arome Lino lade Gold i poprženih lješnjaka na kakau.
Priprema
Bjelanjke odvojite od žutanjaka i istucite ih u čvrst snijeg. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kakaom. Žumanjcima dodajte šećer i pjenasto izmiješajte. Dodajte ulje, mlijeko, umiješajte brašno s kakaom, a zatim kuhačom lagano umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Smjesu ulijte u posudu za pečenje (35×20 cm) prethodno namazanu maslacem i posutu brašnom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi. Slatko vrhnje zagrijte i maknite s vatre. Dodajte maslac da se rastopi, a zatim dodajte Lino ladu Gold. Dobro promiješajte da dobijete glatku kremu i prelijte preko biskvita u posudi za pečenje. Kolač ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
Posluživanje: Prije posluživanja kolač narežite na kocke i pospite lješnjacima.
Savjet: Kolač i krema moraju prilikom prelijevanja biti sobne temperature. Ako je biskvit topliji, upit će sav umak.