Kokos ploške
- Recept by coolinarika.com -Izrežite desert u najdraže oblike, dio nadjenite omiljenih džemom, a dio ostavite posute sa kokosovim "pahuljama" i uživajte u savršenstvu jednostavnog deserta nježnog okusa povezanog sirom i limunom.

Priprema
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte limun šećer, ulje i mlijeko. Zatim umiješajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte bjelanje istučene u čvrsti šlag. Smjesu izlijte u posudu za pečenje (35×20 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta. Pečeni biskvit pustite da se ohladi. Maslac sobne temperature, Lino ladu kokos i sir dobro izmiješajte. Nanesite na ohlađeni biskvit te poravnajte. Bijelu čokoladu otopite na pari, pomiješajte s uljem i prošarajte ju preko kreme. Pospite kokosom i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
Posluživanje: Kolač narežite na kocke ili oblike po želji.
Savjet: Kolač možete prerezati po dužini, pa ga iznutra namazati džemom od jagoda ili aronije.