Kokos ploške

Izrežite desert u najdraže oblike, dio nadjenite omiljenih džemom, a dio ostavite posute sa kokosovim "pahuljama" i uživajte u savršenstvu jednostavnog deserta nježnog okusa povezanog sirom i limunom.

  • 50 min
  • Jednostavno
Kokos ploške

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

  • 200 g Lino lade kokos
  • 100 g maslaca
  • 150 g mascarpone sira
  • 25 g bijele čokolade
  • 1 žličica ulja
  • 2 žlice kokosova brašna

Priprema

  1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte limun šećer, ulje i mlijeko. Zatim umiješajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
  2. Na kraju lagano umiješajte bjelanje istučene u čvrsti šlag. Smjesu izlijte u posudu za pečenje (35×20 cm) obložen papirom za pečenje.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta. Pečeni biskvit pustite da se ohladi.
  4. Maslac sobne temperature, Lino ladu kokos i sir dobro izmiješajte. Nanesite na ohlađeni biskvit te poravnajte.
  5. Bijelu čokoladu otopite na pari, pomiješajte s uljem i prošarajte ju preko kreme. Pospite kokosom i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

Posluživanje: Kolač narežite na kocke ili oblike po želji.

Savjet: Kolač možete prerezati po dužini, pa ga iznutra namazati džemom od jagoda ili aronije.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima