Vafli s jogurtom

Pripremite omiljene hrskave vafle s jogurtom koji su sasvim lagani i jednostavni za pripremu. Premažite ih džemom od borovnice uz dodatak svježih borovnica.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Vafli s jogurtom

Sastojci

Za vafle

Za nadjev

  • 200 g džema od borovnica
  • 150 g svježih borovnica

Priprema

  1. Omekšanom maslacu sobne temperature dodajte vanilin šećer, šećer u prahu i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  2. Kad su se maslac i šećer dobro povezali, dodajte jaje po jaje dobro miješajući između svakog dodavanja.
  3. Dodajte jogurt, promiješajte i lagano usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, soli i Gussnelom. Dobivenu smjesu pustite da odstoji 30-ak minuta.
  4. Za svaki vafl upotrijebite 2-3 žlice smjese i pecite na dobro zagrijanom kalupu u aparatu za vafle oko 4 minute.

Posluživanje: Pečene vafle premažite džemom od borovnice i poslužite uz dodatak svježih borovnica.

Savjet: Ove vafle možete poslužiti i same uz čašu jogurta  ili toplog mlijeka.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma