Čupava pita

Džem od marelica lako je uskladiti s cijelim plodovima marelice, a još jednostavnije je te dvije komponente uklopiti u jednostavnu čupavu pitu za ugodno druženje u poslijepodnevnim satima.

  • 40 min
  • Jednostavno
Čupava pita

Sastojci

Priprema

  1. Pomiješajte glatko i oštro brašno, šećer u prahu i prašak za pecivo, dodajte mljevene bademe, vanilin šećer, hladan maslac narezan na listiće i razradite u mrvičastu strukturu koristeći električnu miješalicu.
  2. Zatim dodajte žumanjke, kiselo vrhnje pa još kratko promiješajte električnom miješalicom. Trećinu tijesta odvojite.
  3. Tijesto stavite u tepsiju (35x20 cm) obložen papirom za pečenje i utisnite da dobijete podlogu. Preko tijesta stavite džem, lagano premažite i rasporedite narezane marelice.
  4. Tijesto (1/3) hladno razmrvite preko voća. Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta, odnosno do zlatne boje.

Posluživanje: Pečeni kolač ohladite, narežite i poslužite.

Savjet: Umjesto svježih marelica možete koristiti marelice iz kompota.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina