Torta a’la sarma

Svoju evoluciju doživjelo je i omiljeno tradicionalno jelo pretvorivši se iz zamotuljaka u ukusnu tortu koja će oduševiti sve generacije.

  • 60 min
  • Jednostavno
Torta a’la sarma

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite neka stoji nekoliko minuta.
  2. Na ulju popecite pancetu narezanu na kockice i dodajte šampinjone narezane na listiće.
  3. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa maknite s vatre.
  4. Smjesi dodajte naribanu mrkvu, mljeveno meso, rižu, vino i pripremljeni Fant. Sve dobro promiješajte.
  5. U okruglu posudu (O 24 cm) posložite listove kupusa (kao dno torte) tako da pokrijete i obod.
  6. Preko njih nanesite smjesu i poravnajte te prekrijte listovima kupusa. Pecite na 180 °C oko 60 minuta.
  7. Kod pečenja jelo možete premazati uljem ili prekriti tako da se gornja kora jako ne zapeče.

Posluživanje: Poslužite toplo, narezano u obliku šnita torte.

Savjet: Ovo je moderna inačica klasične sarme. Ne moraju se motati sarmice, iskoristivost kupusa je veća, a okrugli kalup jelu daje zanimljiv oblik i kod pripreme i kod posluživanja (reže se u obliku šnita torte).

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom