Karnevalske maske

Pripremate li veselo okupljanje mališana pod maskama, ovaj recept savršeno će se uklopiti u dekoraciju. Igrajte se s oblicima i ukrasite maske omiljenim Lino žitaricama.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Karnevalske maske

Sastojci

Za tijesto

Za ukrašavanje

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte jaje, žumanjke, šećer i rastopljeni maslac. Dodajući mlijeko umijesite glatko tijesto i ostavite ga odmarati 20 minuta.
  2. Tijesto razvaljajte (3-4 cm debljine) i izrežite u obliku maske.
  3. Tijesto stavljajte pržiti u zagrijano duboko ulje do zlatne boje (okrenite na drugu stranu).
  4. Prženo tijesto izvadite na upijajući papir pa ga ostavite da se ohladi.
  5. Šećeru u prahu dodajte sok limuna uz miješanje električnom miješalicom da dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte nekoliko kapi prehrambene boje kako biste glazuru obojili.
  6. Maske premažite i dok se glazura još ne osuši utisnite Lino Njammy medvjediće i drugim Lino žitaricama kako biste dobili maštovite maske.

Posluživanje: Poslužite uz topli napitak.

Savjet: Karnevalske maske možete poslužiti i tople posute šećerom u prahu.

Gulaš

Inspirirani tradicijom