Čokoladni kuglof

Zbog neodoljivog oblika kojeg duguje specijalnom kalupu, vrlo jednostavne pripreme i specifičnog okusa, kuglof zauzima posebno mjesto u gastronomiji. Umjesto klasičnog kuglofa pripremite čokoladni i dodatno ga ukrasite čokoladnom glazurom.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Čokoladni kuglof

Sastojci

Za kuglof

Za glazuru

  • 40 g maslaca
  • 100 g čokolade

Priprema

  1. Za kuglof
  2. Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
  3. Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.

Za glazuru

  1. Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi.
  2. Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.

Posluživanje: Kolač ohladite, narežite i poslužite.

Savjet: Smjesa je dovoljna za srednje veliki kalup.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...