Piletina Kijev

Naziv jela piletina Kijev odmah daje naslutiti i samo porijeklo, a karakterizira ga nadjev od aromatičnog maslaca sa začinima.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Piletina Kijev

Sastojci

Za maslac:

Priprema

  1. Maslac (sobne temperature) pomiješajte s peršinom, protisnutim češnjakom i ½ žličice Vegete. Stavite ga na papir za pečenje, oblikujte u valjak i držite u hladnjaku.Piletinu stavite između dviju najlonskih vrećica i rastucite na debljinu oko 0,5 cm.Pospite svježe mljevenim crnim paprom i Vegetom.
  2. Stvrdnuti maslac uzduž prerežite popola i svaku polovicu stavite na sredinu pilećeg odreska koji potom savijte sa strane i zarolajte. Takvu roladu omotajte prozirnom folijom i dobro stisnite sa strane pa odložite u zamrzivač na pola sata.
  3. Razmućeno jaje, brašno i krušne mrvice stavite svako u svoju posudu pa umačite ohlađenu piletinu prvo u brašno pa u jaje i na kraju u krušne mrvice.Panirane rolade stavite još 30 minuta u zamrzivač.
  4. Potom ih pržite u vrućem ulju dok se ne zarumene sa svih strana. Pržene rolice stavite na rešetku u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva i pecite 15 – 20 minuta.

Posluživanje: Pečenu piletinu poslužite toplu sa sezonskom salatom.

Savjet: Ovo jelo možete napraviti i u pećnici bez prženja. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite 30 – 40 minuta.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh