Argentinski kolač od kukuruznog brašna s umakom od naranče
- Recept by coolinarika.com -Uživanje u ovom ukusnom kolaču žutih nijansi južnoameričkog sunca odlično će upotpuniti i okusno zaokružiti rashlađeni umak od naranče i svježe voće.

Priprema
Jaja, ulje, slatko vrhnje i koricu naranče promiješajte. Dodajte kukuruzno brašno pomiješano s glatkim brašnom, bademima, šećerom, vanilin šećerom i praškom za pecivo. Smjesu promiješajte i izlijte u tepsiju (32x20 cm) koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta. Jednu naranču operite u toploj vodi, narežite, dodajte sok druge naranče i vodu. Sve kuhajte oko 15 minuta, a zatim usitnite u pire, dodajte šećer i još kuhajte dok umak ne dobije željenu gustoću.
Posluživanje: Kolač poslužite s ohlađenim umakom od naranče i svježim voćem (banana, ananas...).
Savjet: Koristite domaće naranče, tanke kore koje su vrlo aromatične.