Juha s čilijem i tikvicama
- Recept by coolinarika.com -Mislite da smo hrabri što smo pomiješali blage tikvice s vatrenim čili papričicama pa svemu tome još dodali tortilje i sir? E, varate se, to je sasvim “ziheraški” potez, jer sve ide u prilog odličnom spicy jelu.
Priprema
Tikvice narežite, skuhajte, ocijedite i usitnite u električnoj sjeckalici. Na maslinovom ulju popecite nasjeckani luk, a zatim dodajte pripremljene tikvice. Umiješajte kukuruzno brašno koje ste prethodno pomiješali s malo hladne vode, dodajte sitno narezane čili papričice i povrtne kocke. Zalijte vodom pa zakipite neprestano miješajući. Juhu nastavite kuhati na laganoj vatri oko 10 minuta. Tortilje narežite na kocke ili šire trake i popecite u tavi bez masnoća.
Posluživanje: Pripremljene tople tortilje stavite u zdjelicu, kao i mozzarellu narezanu na kockice. U toplu juhu umiješajte vrhnje i poslužite s tortiljama i sirom.
Savjet: Juhu kuhajte poklopljenu dok ne zavrije, a kasnije otklopljenu ili polupoklopljenu.