Zapečeno povrće s Mediterana

Zapečeno povrće u kombinaciji s umakom može biti i samostalno jelo. Mediteransku aromu daje mu spoj povrća, sira i začina.

  • 35 min
  • Jednostavno
Zapečeno povrće s Mediterana

Sastojci

  • 1 – 2 tikvice
  • 1 – 2 mala patlidžana
  • 250 g mladog krumpira
  • 100 ml Podravka Passate
  • 1 Fant zapečeno povrće
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 30 g naribanog sira Grana Padano

Priprema

  1. Tikvice i patlidžan narežite na ploške podjednake veličine. Mladi krumpir ogulite i narežite na ploške debljine kao i ostalo povrće.
  2. U nauljenu vatrostalnu posudu slažite povrće naizmjence kao lepezu. Preko njega rasporedite pasiranu rajčicu.
  3. Sadržaj vrećice Fanta isipajte u 250 ml vode, dodajte vrhnje za kuhanje te uz miješanje zagrijte do vrenja i kuhajte 1 minutu. Na kraju umiješajte sir ribanac.
  4. Pripremljeni umak prelijte preko povrća i posipajte razmrvljenim feta sirom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Poslužite toplo kao prilog ili kao samostalno jelo te pospite svježim bosiljkom.

Savjet: Ako je feta sir jako slan, smanjite količinu.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...