Zapečeno povrće s Mediterana
- Recept by coolinarika.com -Zapečeno povrće u kombinaciji s umakom može biti i samostalno jelo. Mediteransku aromu daje mu spoj povrća, sira i začina.

Priprema
Tikvice i patlidžan narežite na ploške podjednake veličine. Mladi krumpir ogulite i narežite na ploške debljine kao i ostalo povrće. U nauljenu vatrostalnu posudu slažite povrće naizmjence kao lepezu. Sadržaj vrećice Fanta isipajte u 300 ml mlake vode, dodajte pasiranu rajčicu, vrhnje za kuhanje te uz miješanje zagrijte do vrenja i kuhajte 1 minutu. Pripremljeni umak prelijte preko povrća i pospite sirom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Posluživanje: Poslužite toplo kao prilog ili kao samostalno jelo te pospite svježim bosiljkom.
Savjet: Duljina pečenja ovisi o krumpiru.