Zgnječeni zapečeni krumpiri sa sirom i ajvarom

Inspiracija za maštoviti prilog glavnom jelu ili čak samostalni zalogaj dolazi u obliku zgnječenih zapečenih krumpira sa sirom i ajvarom. Ovo jelo slobodno uvrstite na top listu jednostavnih, a maštovitih i slasnih ideja. 

  • 45 min
  • Jednostavno
Zgnječeni zapečeni krumpiri sa sirom i ajvarom

Sastojci

Priprema

  1. Mlade krumpire skuhajte u komadu pa posložite na pleh za pečenje. Kuhane krumpire zarežite na par mjesta pa ih zgnječite teglicom ili šalicom, a zatim posolite. Odabrani sir naribajte, pa ga obilno pospite preko krumpira.
  2. Pecite 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200° C. Sir se treba otopiti, a rubovi krumpira postati hrskavi.
  3. Pečene zgnječene krumpire izvadite iz pećnice, dodajte blagi ajvar i pospite sa začinskim biljem po želji (peršin, vlasac).

Posluživanje: Poslužite dok je toplo, kao prilog ili mali zalogaj.

Savjet: Odaberite krumpir koji se ne guli, poput mladog krumpira ili onog "voštane" kore.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka