Pikantni muffini s pršutom i sirom

Prvi muffin je engleski, čija receptura datira iz 11. stoljeća. “Brzi” muffini potječu iz Amerike, a nastali su u 19. stoljeću po izumu praška za pecivo. Kušajte izvrsne muffine nadjevene pršutom i sirom.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Pikantni muffini s pršutom i sirom

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte sol, maslac, jaje, jogurt, mlijeko, bosiljak, češnjak, papar, ljutu papriku i dobro promiješajte električnom mješalicom.
  2. U pripremljenu smjesu na kraju umiješajte sir, grabite žlicom i stavljajte u nauljene kalupe za muffine.
  3. Na vrh stavite pršut narezan na trakice i pokapajte maslinovim uljem.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 30 minuta.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 30 minuta.

Posluživanje: Poslužite u papirnatim košaricama.

Savjet: Ako nemate kalup za muffine, možete ih ispeći u velikim papirnatim košaricama.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.