Fini gulaš od gljiva

Istražujući zanimljiva mjesta po Sloveniji, Vegetin gastro – tim našao se na gospodarstvu “Jelenov greben”. Osobito nas je zanimao obiteljski gljivarnik i izvrsni specijaliteti od uzgojenih pečurki, koji su i nas inspirirali za ovaj gulaš od gljiva.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Fini gulaš od gljiva

Sastojci

Priprema

  1. Šampinjone ocijedite i isperite. Vrganje namočite u malo tople vode. Pancetu narežite na kockice, mrkvu na ploške, a luk sitno nasjeckajte.
  2. Na zagrijano ulje stavite pancetu i luk, kratko popecite da luk postane staklast i dodajte mrkvu. Zatim dodajte šampinjone, ocijeđene i nasjeckane suhe vrganje. Popecite ih, pospite Vegetom i sve pirjajte uz dolijevanje vruće vode po potrebi.
  3. Dodajte lovorov list, grančicu celera, mažuran, majčinu dušicu, posolite i nastavite lagano kuhati. Pred kraj kuhanja gulaš pospite crnim paprom.
  4. Umiješajte škrobno brašno Gussnel koji ste razmutili u malo vode, kiselo vrhnje, nasjeckani češnjak i peršin te dodajte još malo octa (ili malo bijelog vina).
  5. Posebno skuhajte narezani krumpir, izgnječite ga i umiješajte u gulaš.

Posluživanje: Kao prilog poslužite posebno pripremljen pire od krumpira. 

Savjet: Skuhajte veću količinu krumpira narezanog na kocke, dio možete umiješati u gulaš a ostalo usitniti u pire.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus